Eat Your Greens! 22 Ways to Cook a Carrot and 788 Other Delicious Recipes to Save the Planet. Odkryj nowe, pełne przygód sposoby przygotowania pasternaku lub gotowania kapusty dzięki tej książce zawierającej ponad 800 przepisów roślinnych. Od gotowanych buraków po pieczoną rzodkiewkę - każdy rozdział oferuje niezliczone proste metody wykorzystania jednego warzywa. Szybciej zamieniasz gotowaną marchewkę na bakłażana smażonego z miętą, czosnkiem i orzeszkami pinii niż zdążysz powiedzieć jarmuż. Zapoznaj się z grządką warzywną i bądź miły dla siebie i planety. Eat Your Greens przedstawia ponad 40 warzyw, wyjaśniając, kiedy są w sezonie, jak najlepiej je przechowywać i z jakimi składnikami dobrze się sprawdzają. To książka dla wegan, ale nie tylko! Taki prezent możesz podarować każdej osobie, której na sercu leży los naszej planety i każdemu, kto uwielbia eksperymentować w kuchni.
Anette Dieng pracowała jako szef kuchni przed założeniem Ekoladan, największej szwedzkiej firmy dostarczającej opakowania do warzyw. Dziś jest pisarką, której pasją jest pomaganie ludziom w zrozumieniu, jak można produkować żywność w sposób zrównoważony.
Ingela Persson jest szefem kuchni, piekarzem i miłośniczką warzyw, która pisze przepisy dla Ekoladan. Jest autorką kilku książek deserowych oraz restauratorem Brasserie Bobonne w Sztokholmie w Szwecji.