Dzisiaj ludzie na nowo odkrywają radość z pieczenia własnego chleba. Wiele wskazuje na to, że wynika to z chęci powrotu do podstaw i czerpania przyjemności z robienia czegoś satysfakcjonującego. Emmanuel Hadjiandreou jest pasjonatem chleba i w swojej pierwszej książce pokazuje, jak go zrobić, krok po kroku.
Książka o pieczeniu chleba zaczyna się od wyjaśnienia podstaw: dlaczego mąka, drożdże i temperatura są ważne oraz jakie wyposażenie kuchni ułatwia życie. Dzięki "How to make bread" dowiesz się, jak zrobić klasyczny bochenek, otrzymasz podstawę niezbędną dla dalszego rozwoju i wytwarzania bardziej wyszukanych odmian. W tej niezwykle ciekawej książce o chlebie znalazło się również miejsce na pieczywo bezglutenowe, drożdżowe, smakowe oraz ciasta. W ponad 60 łatwych do zrozumienia przepisach z pewnością każdy amator domowych wypieków znajdzie coś cennego i interesującego.
Bardzo przystępnie napisana, piękne zdjęcia, dużo przydatnej wiedzy dla wszystkich zgłębiających tajniki pieczenia chleba i nie tylko 😉