Japoński profesjonalny nóż szefa kuchni TOJIRO to świetny pomysł na prezent dla szefa kuchni, właściciela restauracji czy dla miłośnika przyrządzania domowych potraw.
Informacje:
- najwyższej jakości japoński nóż kuchenny Tojiro wykonany ze stali nierdzewnej VG-10,
- przeznaczony do cięcia, szatkowania, krojenia i plastrowania rozmaitych produktów,
- zapakowany w eleganckie tekturowe pudełko,
- po każdym użyciu zalecamy umyć nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem łagodnego detergentu, a następnie wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu lub na listwie magnetycznej,
- całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce (bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki, a wysoka temperatura może spowodować rozhartowanie krawędzi tnącej).
Dane techniczne:
- ostrze: laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10,
- rękojeść: drewno dębowe, pierścień z tworzywa,
- twardość: 60 HRC +/- 1,
- długość całkowita: 35 cm,
- długość ostrza: 21 cm,
- szerokość klingi: 4,5 cm,
- grubość klingi: ok. 2,5 mm,
- waga: ok. 120 g.