Data minimalnej trwałości aktualnej partii (najlepiej spożyć przed): 12.11.2024
- w komplecie: praliny pakowane w bigowany kartonik z nadrukiem
- wymiary opakowania: ok. 15cm x 20cm x 3,5cm
- waga: 120g
- każda pralinka została wytworzona ręcznie w polskiej manufakturze z belgijskiej czekolady oraz innych składników najwyższej jakości
- zestaw składa się z 12 najwyższej jakości pralin w wyjątkowych smakach:
- praliny z wiśnią kandyzowaną w masie kakaowej w czekoladzie
- praliny serca z białej czekolady z nadzieniem karmelowym z drobinkami ciasteczek
- praliny serca z czekolady deserowej z nadzieniem karmelowym z drobinkami ciasteczek
- praliny z nadzieniem orzechowym z orzechem laskowym w czekoladzie mlecznej
W okresie letnim zabezpieczamy czekoladki wkładem chłodzącym. Nie spotkają Cię w związku z tym dodatkowe opłaty.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 544kcal
Tłuszcz 35,3g
Kwasy nasycone 16,9g
Węglowodany 47g
Cukry 45g
Białko 6,7g
Błonnik 0,4g
Sól 0,12g
Składniki:
czekolada deserowa 30% (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), czekolada mleczna 20% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), czekolada biała 10% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), nadzienie kakaowe (cukier, tłuszcze roślinne nieuwodornione: palma i kokos, kakao w proszku 20%, serwatka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat wanilii), nadzienie orzechowe (cukier, tłuszcze roślinne nieuwodornione: palma i z ziaren palmowych, oleje roślinne nieuwodornione: słonecznikowy, orzechy laskowe, odtłuszczone kakao w proszku, serwatka w proszku, laktoza, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat wanilii), nadzienie karmelowe (czekolada mleczna z karmelem: mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, karmelowy cukier, miazga kakaowa, cukier, aromat naturalny; cukier, tłuszcz roślinny-słonecznikowy, kawałki herbatników: mąka pszenna, cukier, mąka słodu pszenicy, emulgator: lecytyna słonecznikowa, skrobia, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, sól, naturalny aromat waniliowy; mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, przyprawy), wiśnia kandyzowana (wiśnia, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat), krokant orzechowy (orzech laskowy, cukier), wiśnia liofilizowana.
Masa kakaowa w czekoladzie deserowej minimum 54%, w czekoladzie mlecznej minimum 33%.
W zakładzie wykorzystuje się również orzechy oraz sezam.